Klíčem proti koronaviru může být čokoláda, víno nebo čaj.

Vědci na celém světě intenzivně hledají účinný lék proti koronaviru. A jejich pozornost zaujala i jedna velmi zajímavá chemická sloučenina, která by mohla být lékem proti virům. Jmenuje se "taxifolin".  Neuvěříte, kde všude se vyskytuje: v červeném víně, zeleném čaji a dokonce i v čokoládě.

 

Komu by se nelíbilo, kdyby mu lékař na virové onemocnění předepsal tabulku čokolády, nebo pravidelný příjem zeleného čaje, či dokonce červeného vína. V každé v těchto potravin se nachází látka "taxifolin". Je jedním z chemických sloučenin, které mají potenci být antivirálním lékem proti koronaviru, bez toxických a vedlejších účinků. 


Podle odborníků, je zde možnost, jak by se lidé mohli preventivně chránit, proti koronaviru. Pít hodně zeleného čaje, jíst hodně čokolády a pít červené víno. Samozřejmě s rozumem a nepřehánět to, protože nadměrná konzumace alkoholu má zase opačný efekt. "V případě velkého množství se snižuje schopnost imunitního systému bojovat proti virům. Samozřejmě, že jednou z nejlepších ochran je nosit roušky, dodržovat velmi striktní hygienu a také průběžnou dezinfekci rukou.